1 garść liści szpinaku
1 garść roszponki
150 g ciecierzycy z puszki
50 g kukurydzy z puszki
30 g ananasa
20 g tofu z bazylią
5 pomidorów koktajlowych
1 łyżeczka ziaren sezamu
1
Do głębokiego talerza (miseczki) wrzucić szpinak i roszponkę
Ciecierzycę oraz kukurydzę odcedzić z zalewy
Pomidory koktajlowe przeciąć na pół
Tofu i ananasa pokroić w kostkę
Ziarna sezamu uprażyć na suchej patelni
Wszystkie składniki dodać na talerz (do miseczki) i podawać z sosem miodowo-cytrynowym
Składniki
1 garść liści szpinaku
1 garść roszponki
150 g ciecierzycy z puszki
50 g kukurydzy z puszki
30 g ananasa
20 g tofu z bazylią
5 pomidorów koktajlowych
1 łyżeczka ziaren sezamu
Kolejność
1
Do głębokiego talerza (miseczki) wrzucić szpinak i roszponkę
Ciecierzycę oraz kukurydzę odcedzić z zalewy
Pomidory koktajlowe przeciąć na pół
Tofu i ananasa pokroić w kostkę
Ziarna sezamu uprażyć na suchej patelni
Wszystkie składniki dodać na talerz (do miseczki) i podawać z sosem miodowo-cytrynowym