Wegańska sałatka na słodko

AutorAleksandra ChućKaregoria, TrudnośćPoczątkujący

Przepis na1 porcję
Czas przygotowania10 minut

 1 garść liści szpinaku
 1 garść roszponki
 150 g ciecierzycy z puszki
 50 g kukurydzy z puszki
 30 g ananasa
 20 g tofu z bazylią
 5 pomidorów koktajlowych
 1 łyżeczka ziaren sezamu

Zacznij od przygotowania sosu

1

Do głębokiego talerza (miseczki) wrzucić szpinak i roszponkę
Ciecierzycę oraz kukurydzę odcedzić z zalewy
Pomidory koktajlowe przeciąć na pół
Tofu i ananasa pokroić w kostkę
Ziarna sezamu uprażyć na suchej patelni
Wszystkie składniki dodać na talerz (do miseczki) i podawać z sosem miodowo-cytrynowym

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek6 gwiazdej7 gwiazdek8 gwiazdek9 gwiazdek10 gwiazdek (Jeszcze bez oceny)

Loading...

Składniki

 1 garść liści szpinaku
 1 garść roszponki
 150 g ciecierzycy z puszki
 50 g kukurydzy z puszki
 30 g ananasa
 20 g tofu z bazylią
 5 pomidorów koktajlowych
 1 łyżeczka ziaren sezamu

Kolejność

1

Do głębokiego talerza (miseczki) wrzucić szpinak i roszponkę
Ciecierzycę oraz kukurydzę odcedzić z zalewy
Pomidory koktajlowe przeciąć na pół
Tofu i ananasa pokroić w kostkę
Ziarna sezamu uprażyć na suchej patelni
Wszystkie składniki dodać na talerz (do miseczki) i podawać z sosem miodowo-cytrynowym

Wegańska sałatka na słodko

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *