Burgery z fasoli

AutorAleksandra ChućKaregoria, TrudnośćPoczątkujący

Przepis na6 porcji
Czas przygotowania10 minutCzas gotowania25 minutCałkowity czas35 minut

 1 puszka białej fasoli
 5 pieczarek
 1 ząbek czosnku
 1 czerwona cebula
 20 g liści szpinaku
 1 pomidor
 1 ogórek konserowy
 5 g keczupu
 5 g musztardy
 1 szczypta soli
 1 szczypta pierprzu
 15 g oleju
 6 bułek do chamburgera

1

Pieczarki drobno pokroić i obsmażyć na patelni, aby odparować większą część wody

2

Fasolę odsączyć z zalewy i ugnieść lub blendować
Cebulę, czosnek oraz 15g liści szpinaku posiekać
Dodać do fasoli, doprawić solą, pieprzem, dodać oliwę

3

Z powstałej masy formować burgery i piec w nagrzanym piekarniku 25 minut w temp. 180 C

4

Gotowe burgery umieścić w bułce, dodać plasterek pomidora, ogórki, liście szpinaku oraz keczup i musztardę

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek6 gwiazdej7 gwiazdek8 gwiazdek9 gwiazdek10 gwiazdek (Oddano 1 głosów, średnia ocena to 10,00 pkt. na 10) możliwych

Loading...

Składniki

 1 puszka białej fasoli
 5 pieczarek
 1 ząbek czosnku
 1 czerwona cebula
 20 g liści szpinaku
 1 pomidor
 1 ogórek konserowy
 5 g keczupu
 5 g musztardy
 1 szczypta soli
 1 szczypta pierprzu
 15 g oleju
 6 bułek do chamburgera

Kolejność

1

Pieczarki drobno pokroić i obsmażyć na patelni, aby odparować większą część wody

2

Fasolę odsączyć z zalewy i ugnieść lub blendować
Cebulę, czosnek oraz 15g liści szpinaku posiekać
Dodać do fasoli, doprawić solą, pieprzem, dodać oliwę

3

Z powstałej masy formować burgery i piec w nagrzanym piekarniku 25 minut w temp. 180 C

4

Gotowe burgery umieścić w bułce, dodać plasterek pomidora, ogórki, liście szpinaku oraz keczup i musztardę

Burgery z fasoli

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *