Pieczarki drobno pokroić i obsmażyć na patelni, aby odparować większą część wody
Fasolę odsączyć z zalewy i ugnieść lub blendować
Cebulę, czosnek oraz 15g liści szpinaku posiekać
Dodać do fasoli, doprawić solą, pieprzem, dodać oliwę
Z powstałej masy formować burgery i piec w nagrzanym piekarniku 25 minut w temp. 180 C
Gotowe burgery umieścić w bułce, dodać plasterek pomidora, ogórki, liście szpinaku oraz keczup i musztardę
Składniki
Kolejność
Pieczarki drobno pokroić i obsmażyć na patelni, aby odparować większą część wody
Fasolę odsączyć z zalewy i ugnieść lub blendować
Cebulę, czosnek oraz 15g liści szpinaku posiekać
Dodać do fasoli, doprawić solą, pieprzem, dodać oliwę
Z powstałej masy formować burgery i piec w nagrzanym piekarniku 25 minut w temp. 180 C
Gotowe burgery umieścić w bułce, dodać plasterek pomidora, ogórki, liście szpinaku oraz keczup i musztardę