Ciasto na pizzę (drożdżowe)

AutorAleksandra ChućKaregoriaTrudnośćPoczątkujący

Przepis na8 porcji
Czas przygotowania5 minutCzas gotowania15 minutCałkowity czas20 minut

 350 g mąki pszennej
 180 g wody
 30 g drożdży
 3 g soli
 5 g cukru
 20 g oleju

1

Wszystkie składniki połączyć ze sobą wyrabiając ciasto
Jeśli ciasto wyjdzie za luźne, można dodać więcej mąki

2

Ciasto rozwałkować i przełożyć na blaszkę

3

Posmarować sosem, ulubionymi składnikami i piec w nagrzanym piekarniku 15 minut temp. 210 C

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek6 gwiazdej7 gwiazdek8 gwiazdek9 gwiazdek10 gwiazdek (Jeszcze bez oceny)

Loading...

Składniki

 350 g mąki pszennej
 180 g wody
 30 g drożdży
 3 g soli
 5 g cukru
 20 g oleju

Kolejność

1

Wszystkie składniki połączyć ze sobą wyrabiając ciasto
Jeśli ciasto wyjdzie za luźne, można dodać więcej mąki

2

Ciasto rozwałkować i przełożyć na blaszkę

3

Posmarować sosem, ulubionymi składnikami i piec w nagrzanym piekarniku 15 minut temp. 210 C

Ciasto na pizzę (drożdżowe)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *