Ciecierzyca po bretońsku

AutorMarcin ChućKaregoriaTrudnośćPoczątkujący

szukałem czegoś, co przypomni mi o starych czasach, co przyniesie posmak boczku, coś co nie spowoduje zgagi, ani wzdęcia... i znalazłem gdzieś w meandrach sieci!

Przepis na4 porcje
Czas przygotowania10 minutCzas gotowania10 minutCałkowity czas20 minut

 2 łyżka oleju
 1 cebula
 1 łyżeczka suszonej papryki
 2 łyżeczka majeranku
 1 łyżeczka czosnku suszonego
 1 łyżka sosu sojowego
 5 liści laurowych
 2 puszki gotowanej ciecierzycy
 1 obranych ze skórki i poszatkowanych pomidorów

1

Cebulę pokrój na drobno i zeszklij na odpowiedniej ilości oliwy/oleju - ok. 5 minut

2

Dodaj przygotowane zioła, łyżkę sosu sojowego, zamieszaj i przyrumień na patelni jeszcze przez ok. 2 minuty

3

Dodaj ciecierzycę, wymieszaj, smaż kolejne 2 minuty Dodaj puszkę pokrojonych pomidorów, zagotuj razem przez 2 minuty

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek6 gwiazdej7 gwiazdek8 gwiazdek9 gwiazdek10 gwiazdek (Oddano 2 głosów, średnia ocena to 10,00 pkt. na 10) możliwych

Loading...

Składniki

 2 łyżka oleju
 1 cebula
 1 łyżeczka suszonej papryki
 2 łyżeczka majeranku
 1 łyżeczka czosnku suszonego
 1 łyżka sosu sojowego
 5 liści laurowych
 2 puszki gotowanej ciecierzycy
 1 obranych ze skórki i poszatkowanych pomidorów

Kolejność

1

Cebulę pokrój na drobno i zeszklij na odpowiedniej ilości oliwy/oleju - ok. 5 minut

2

Dodaj przygotowane zioła, łyżkę sosu sojowego, zamieszaj i przyrumień na patelni jeszcze przez ok. 2 minuty

3

Dodaj ciecierzycę, wymieszaj, smaż kolejne 2 minuty Dodaj puszkę pokrojonych pomidorów, zagotuj razem przez 2 minuty

Ciecierzyca po bretońsku

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *