Opcje drukowania:

Ciecierzyca po bretońsku

Przepis na4 porcjeCzas przygotowania10 minutCzas gotowania10 minutCałkowity czas20 minut

szukałem czegoś, co przypomni mi o starych czasach, co przyniesie posmak boczku, coś co nie spowoduje zgagi, ani wzdęcia... i znalazłem gdzieś w meandrach sieci!

 2 łyżka oleju
 1 cebula
 1 łyżeczka suszonej papryki
 2 łyżeczka majeranku
 1 łyżeczka czosnku suszonego
 1 łyżka sosu sojowego
 5 liści laurowych
 2 puszki gotowanej ciecierzycy
 1 obranych ze skórki i poszatkowanych pomidorów
1

Cebulę pokrój na drobno i zeszklij na odpowiedniej ilości oliwy/oleju - ok. 5 minut

2

Dodaj przygotowane zioła, łyżkę sosu sojowego, zamieszaj i przyrumień na patelni jeszcze przez ok. 2 minuty

3

Dodaj ciecierzycę, wymieszaj, smaż kolejne 2 minuty Dodaj puszkę pokrojonych pomidorów, zagotuj razem przez 2 minuty

Nutrition Facts

Ilość porcji 4