Jaglane placuszki idealne do past

AutorAleksandra ChućKaregoriaTrudnośćPoczątkujący

Przepis na6 porcji
Czas przygotowania20 minutCzas gotowania20 minutCałkowity czas40 minut

 200 mg kaszy jaglanej ugotowanej
 6 łyżka mąki pszennej
 3 łyżka mąki ziemniaczanej
 1 łyżka mąki z tapioki
 1 łyżeczka gram masala
 1 łyżeczka czarnuszki
 1 szczypta soli
 150 ml wody

1

Kaszę jaglaną ugotować - ok. 15 minut

2

Dodać pozostałe składniki z pominięciem czarnuszki i razem zmiksować na masę o gęstości śmietany

3

Dodać czarnuszkę i całość wymieszać

4

Smażyć na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości tłuszczu

5

Podawać z pastami wg uznania

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek6 gwiazdej7 gwiazdek8 gwiazdek9 gwiazdek10 gwiazdek (Jeszcze bez oceny)

Loading...

Składniki

 200 mg kaszy jaglanej ugotowanej
 6 łyżka mąki pszennej
 3 łyżka mąki ziemniaczanej
 1 łyżka mąki z tapioki
 1 łyżeczka gram masala
 1 łyżeczka czarnuszki
 1 szczypta soli
 150 ml wody

Kolejność

1

Kaszę jaglaną ugotować - ok. 15 minut

2

Dodać pozostałe składniki z pominięciem czarnuszki i razem zmiksować na masę o gęstości śmietany

3

Dodać czarnuszkę i całość wymieszać

4

Smażyć na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości tłuszczu

5

Podawać z pastami wg uznania

Jaglane placuszki idealne do past

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *