200 mg kaszy jaglanej ugotowanej
6 łyżka mąki pszennej
3 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki z tapioki
1 łyżeczka gram masala
1 łyżeczka czarnuszki
1 szczypta soli
150 ml wody
1
Kaszę jaglaną ugotować - ok. 15 minut
2
Dodać pozostałe składniki z pominięciem czarnuszki i razem zmiksować na masę o gęstości śmietany
3
Dodać czarnuszkę i całość wymieszać
4
Smażyć na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości tłuszczu
5
Podawać z pastami wg uznania
Składniki
200 mg kaszy jaglanej ugotowanej
6 łyżka mąki pszennej
3 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki z tapioki
1 łyżeczka gram masala
1 łyżeczka czarnuszki
1 szczypta soli
150 ml wody
Kolejność
1
Kaszę jaglaną ugotować - ok. 15 minut
2
Dodać pozostałe składniki z pominięciem czarnuszki i razem zmiksować na masę o gęstości śmietany
3
Dodać czarnuszkę i całość wymieszać
4
Smażyć na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości tłuszczu
5
Podawać z pastami wg uznania