Klopsiki warzywne

AutorMarcin ChućKaregoria, TrudnośćPoczątkujący

Bardzo prosty przepis, a klopsy nie rozpadają się i dobrze smakują!

Przepis na12 porcji
Czas przygotowania10 minutCzas gotowania45 minutCałkowity czas55 minut

 500 g mrożonych warzyw
 2 kostki bulionu warzywnego
 1 szklanka otrąb (dowolnych)

1

Warzywa ugotuj w bulionie (ok. 1 litr wody) przez 10 minut, następnie odlej wodę

2

Dodaj otręby, zmiksuj na gładką masę

3

Mokrymi dłońmi formuj klopsiki

4

Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180oC przez 30 minut lub smaż na patelni, wg uznania

5

Serwuj jako danie główne, z surówkami, pieczonymi warzywami, z dipami - tak, jak lubisz!

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek6 gwiazdej7 gwiazdek8 gwiazdek9 gwiazdek10 gwiazdek (Jeszcze bez oceny)

Loading...

Składniki

 500 g mrożonych warzyw
 2 kostki bulionu warzywnego
 1 szklanka otrąb (dowolnych)

Kolejność

1

Warzywa ugotuj w bulionie (ok. 1 litr wody) przez 10 minut, następnie odlej wodę

2

Dodaj otręby, zmiksuj na gładką masę

3

Mokrymi dłońmi formuj klopsiki

4

Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180oC przez 30 minut lub smaż na patelni, wg uznania

5

Serwuj jako danie główne, z surówkami, pieczonymi warzywami, z dipami - tak, jak lubisz!

Klopsiki warzywne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *