Bardzo prosty przepis, a klopsy nie rozpadają się i dobrze smakują!
Warzywa ugotuj w bulionie (ok. 1 litr wody) przez 10 minut, następnie odlej wodę
Dodaj otręby, zmiksuj na gładką masę
Mokrymi dłońmi formuj klopsiki
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180oC przez 30 minut lub smaż na patelni, wg uznania
Serwuj jako danie główne, z surówkami, pieczonymi warzywami, z dipami - tak, jak lubisz!
Składniki
Kolejność
Warzywa ugotuj w bulionie (ok. 1 litr wody) przez 10 minut, następnie odlej wodę
Dodaj otręby, zmiksuj na gładką masę
Mokrymi dłońmi formuj klopsiki
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180oC przez 30 minut lub smaż na patelni, wg uznania
Serwuj jako danie główne, z surówkami, pieczonymi warzywami, z dipami - tak, jak lubisz!