Jest bardzo prosta do wykonania, zapewnia ekstremalne doznania smakowe w połączeniu z bananem i truskawkami, bez buzowania w brzuchu, bez gazowania, bez biegunek 🙂
Schłodzone mleko kokosowe i pozostałe składniki łączymy ze sobą i ubijamy mikserem na maksymalnych obrotach przez około 4 minuty
Jeżeli chcemy mieć puszystą pianę, a nie zależy nam na sztywności - dodajmy krzemienia winnego - masa stanie się jak delikatna, puszysta pierzynka - zaletą będzie piękny wygląd - wadą tego rozwiązania - nie da się wówczas dekorować tą pianą ze strzykawki (trzeba poczekać, aż ponownie stężeje w lodówce)
Łączymy z ulubionymi owocami - osobiście polecam banany i truskawki - smak zapiera dech... bez ryzyka biegunki, przelewań i wzdęć w przypadku nietolerancji laktozy 🙂
Składniki
Kolejność
Schłodzone mleko kokosowe i pozostałe składniki łączymy ze sobą i ubijamy mikserem na maksymalnych obrotach przez około 4 minuty
Jeżeli chcemy mieć puszystą pianę, a nie zależy nam na sztywności - dodajmy krzemienia winnego - masa stanie się jak delikatna, puszysta pierzynka - zaletą będzie piękny wygląd - wadą tego rozwiązania - nie da się wówczas dekorować tą pianą ze strzykawki (trzeba poczekać, aż ponownie stężeje w lodówce)
Łączymy z ulubionymi owocami - osobiście polecam banany i truskawki - smak zapiera dech... bez ryzyka biegunki, przelewań i wzdęć w przypadku nietolerancji laktozy 🙂