Kokosowa soczewica z nutką curry

AutorAleksandra ChućKaregoriaTrudnośćPoczątkujący

Przepis na4 porcje
Czas przygotowania10 minutCzas gotowania35 minutCałkowity czas45 minut

 3 marchewki
 1 cukinia
 300 g zielonej soczewicy
 1 puszka mleka kokosowego
 1 łyżka syropu klonowego
 15 g oliwy
 600 g wody
 2 łyżeczka curry
 1 łyżeczka kurkumy
 0,50 łyżeczka kminku
 1 łyżeczka soli

1

Marchew pokroić w plasterki
Cukinie pokroić w kostkę

2

Warzywa obsmażyć na oleju z curry przez 1 minutę

3

Soczewicę wypłukać, dodać do warzyw wraz z kurkumą
Dolać wody i całość gotować pod przykryciem 20 minut

4

Do garnka wlać mleko kokosowe, sól, syrop klonowy oraz kmin
Gotować kolejne 15 minut

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek6 gwiazdej7 gwiazdek8 gwiazdek9 gwiazdek10 gwiazdek (Jeszcze bez oceny)

Loading...

Składniki

 3 marchewki
 1 cukinia
 300 g zielonej soczewicy
 1 puszka mleka kokosowego
 1 łyżka syropu klonowego
 15 g oliwy
 600 g wody
 2 łyżeczka curry
 1 łyżeczka kurkumy
 0,50 łyżeczka kminku
 1 łyżeczka soli

Kolejność

1

Marchew pokroić w plasterki
Cukinie pokroić w kostkę

2

Warzywa obsmażyć na oleju z curry przez 1 minutę

3

Soczewicę wypłukać, dodać do warzyw wraz z kurkumą
Dolać wody i całość gotować pod przykryciem 20 minut

4

Do garnka wlać mleko kokosowe, sól, syrop klonowy oraz kmin
Gotować kolejne 15 minut

Kokosowa soczewica z nutką curry

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *