Ciecierzycę z puszki odsączyć z zalewy
Cebulę oraz natkę pietruszki drobno posiekać
Czosnek przecisnąć przez praskę
Ciecierzycę zmielić na masę ale nie za drobną aby można było formować kotleciki
Dodać pozostałe składniki
Jeśli masa jest zbyt luźna można dodać więcej mąki
Z powstałej masy formować kotleciki
Smażyć na głębokim oleju uważając aby nie przypalić kotlecików ponieważ smażą się bardzo szybko
Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku
Podać z ulubionym sosem/surówką
Składniki
Kolejność
Ciecierzycę z puszki odsączyć z zalewy
Cebulę oraz natkę pietruszki drobno posiekać
Czosnek przecisnąć przez praskę
Ciecierzycę zmielić na masę ale nie za drobną aby można było formować kotleciki
Dodać pozostałe składniki
Jeśli masa jest zbyt luźna można dodać więcej mąki
Z powstałej masy formować kotleciki
Smażyć na głębokim oleju uważając aby nie przypalić kotlecików ponieważ smażą się bardzo szybko
Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku
Podać z ulubionym sosem/surówką