Ziemniaki ugotować
Warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oliwie
Dodać starte warzywa i obsmażyć ok 3 min
Dodać kostkę warzywną i dolać 300 ml wody
Dusić aż warzywa staną się miękkie
Doprawić do smaku
Ziemniaki przecisnąć przez praskę lub ugnieść
Dodać warzywa, posiekany szpinak i bułkę tartą i całość dobrze wymieszać
Z powstałej masy formować małe kotlety, obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na oliwie przez ok 2 min na każdej ze stron
Zbyt długie smażenie spowoduje,że kotlety zaczną się rozpadać
Składniki
Kolejność
Ziemniaki ugotować
Warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oliwie
Dodać starte warzywa i obsmażyć ok 3 min
Dodać kostkę warzywną i dolać 300 ml wody
Dusić aż warzywa staną się miękkie
Doprawić do smaku
Ziemniaki przecisnąć przez praskę lub ugnieść
Dodać warzywa, posiekany szpinak i bułkę tartą i całość dobrze wymieszać
Z powstałej masy formować małe kotlety, obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na oliwie przez ok 2 min na każdej ze stron
Zbyt długie smażenie spowoduje,że kotlety zaczną się rozpadać