Wykonanie własnego wegańskiego majonezu okazuje się być dziecinnie proste (i nieporównywalnie tańsze niż zakup gotowego produktu). Całość zajmuje ok. 5 minut, a składniki nie są szczególnie wyszukane. Ma puszystą konsystencję i świetny smak...
Do blendera kielichowego wlej mleko sojowe i wsyp przyprawy, dodaj ocet
Włącz na maksymalne obroty na ok. 2 minuty
Uwaga 'Themomiksiarze' - nie używajcie motylka, musicie mieć naprawdę maksymalne obroty!
Do nadal pracującego urządzenia (zmniejsz obroty do połowy) wlewaj wolno olej, miksuj, miksuj i miksuj 😉
Kiedy wlejesz olej - podkręć ponownie na maksymalną moc swojego robota i ucieraj 1 min
Składniki
Kolejność
Do blendera kielichowego wlej mleko sojowe i wsyp przyprawy, dodaj ocet
Włącz na maksymalne obroty na ok. 2 minuty
Uwaga 'Themomiksiarze' - nie używajcie motylka, musicie mieć naprawdę maksymalne obroty!
Do nadal pracującego urządzenia (zmniejsz obroty do połowy) wlewaj wolno olej, miksuj, miksuj i miksuj 😉
Kiedy wlejesz olej - podkręć ponownie na maksymalną moc swojego robota i ucieraj 1 min