Majonez wegański

AutorMarcin ChućKaregoriaTrudnośćPoczątkujący

Wykonanie własnego wegańskiego majonezu okazuje się być dziecinnie proste (i nieporównywalnie tańsze niż zakup gotowego produktu). Całość zajmuje ok. 5 minut, a składniki nie są szczególnie wyszukane. Ma puszystą konsystencję i świetny smak...

Przepis na20 porcji
Czas przygotowania5 minut

 200 g mleka sojowego naturalnego
 180 g oleju rzepakowego
 0,50 łyżeczka soli
 0,50 łyżeczka białego pieprzu
 1 łyżka octu jabłkowego

1

Do blendera kielichowego wlej mleko sojowe i wsyp przyprawy, dodaj ocet
Włącz na maksymalne obroty na ok. 2 minuty

Uwaga 'Themomiksiarze' - nie używajcie motylka, musicie mieć naprawdę maksymalne obroty!

2

Do nadal pracującego urządzenia (zmniejsz obroty do połowy) wlewaj wolno olej, miksuj, miksuj i miksuj 😉
Kiedy wlejesz olej - podkręć ponownie na maksymalną moc swojego robota i ucieraj 1 min

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek6 gwiazdej7 gwiazdek8 gwiazdek9 gwiazdek10 gwiazdek (Jeszcze bez oceny)

Loading...

Składniki

 200 g mleka sojowego naturalnego
 180 g oleju rzepakowego
 0,50 łyżeczka soli
 0,50 łyżeczka białego pieprzu
 1 łyżka octu jabłkowego

Kolejność

1

Do blendera kielichowego wlej mleko sojowe i wsyp przyprawy, dodaj ocet
Włącz na maksymalne obroty na ok. 2 minuty

Uwaga 'Themomiksiarze' - nie używajcie motylka, musicie mieć naprawdę maksymalne obroty!

2

Do nadal pracującego urządzenia (zmniejsz obroty do połowy) wlewaj wolno olej, miksuj, miksuj i miksuj 😉
Kiedy wlejesz olej - podkręć ponownie na maksymalną moc swojego robota i ucieraj 1 min

Majonez wegański

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *