Marchewkowe kotlety

AutorAleksandra ChućKaregoria, TrudnośćPoczątkujący

Przepis na9 porcji
Czas przygotowania15 minutCzas gotowania30 minutCałkowity czas45 minut

 1 szklanka kaszy jaglanej
 2 marchewki
 1 cebula czerwona
 2 łyżka ziaren sezamu
 2 łyżka ziaren słonecznika
 2 łyżka pestek dyni
 50 ml oleju
 3 łyżka mąki pszennej
 3 łyżka bułki tartej
 1 szczypta płatków chilli
 1 szczypta pieprzu
 ½ łyżeczka soli
 2 łyżka sosu Teriyaki
 1 łyżka mielonego imbiru

1

Kaszę jaglaną ugotować
Marchewki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach
Cebulę posiekać w kostkę
Ziarna uprażyć na suchej patelni
Wszystkie składniki połączyć ze sobą, a z powstałej masy formować kotlety
Piec w piekarniku temperatura 200 C, czas 30 min (w połowie czasu tj. po 15 minutach obrócić kotlety na drugą stronę)

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek6 gwiazdej7 gwiazdek8 gwiazdek9 gwiazdek10 gwiazdek (Jeszcze bez oceny)

Loading...

Składniki

 1 szklanka kaszy jaglanej
 2 marchewki
 1 cebula czerwona
 2 łyżka ziaren sezamu
 2 łyżka ziaren słonecznika
 2 łyżka pestek dyni
 50 ml oleju
 3 łyżka mąki pszennej
 3 łyżka bułki tartej
 1 szczypta płatków chilli
 1 szczypta pieprzu
 ½ łyżeczka soli
 2 łyżka sosu Teriyaki
 1 łyżka mielonego imbiru

Kolejność

1

Kaszę jaglaną ugotować
Marchewki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach
Cebulę posiekać w kostkę
Ziarna uprażyć na suchej patelni
Wszystkie składniki połączyć ze sobą, a z powstałej masy formować kotlety
Piec w piekarniku temperatura 200 C, czas 30 min (w połowie czasu tj. po 15 minutach obrócić kotlety na drugą stronę)

Marchewkowe kotlety

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *