1 szklanka kaszy jaglanej
2 marchewki
1 cebula czerwona
2 łyżka ziaren sezamu
2 łyżka ziaren słonecznika
2 łyżka pestek dyni
50 ml oleju
3 łyżka mąki pszennej
3 łyżka bułki tartej
1 szczypta płatków chilli
1 szczypta pieprzu
½ łyżeczka soli
2 łyżka sosu Teriyaki
1 łyżka mielonego imbiru
1
Kaszę jaglaną ugotować
Marchewki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach
Cebulę posiekać w kostkę
Ziarna uprażyć na suchej patelni
Wszystkie składniki połączyć ze sobą, a z powstałej masy formować kotlety
Piec w piekarniku temperatura 200 C, czas 30 min (w połowie czasu tj. po 15 minutach obrócić kotlety na drugą stronę)
Składniki
1 szklanka kaszy jaglanej
2 marchewki
1 cebula czerwona
2 łyżka ziaren sezamu
2 łyżka ziaren słonecznika
2 łyżka pestek dyni
50 ml oleju
3 łyżka mąki pszennej
3 łyżka bułki tartej
1 szczypta płatków chilli
1 szczypta pieprzu
½ łyżeczka soli
2 łyżka sosu Teriyaki
1 łyżka mielonego imbiru
Kolejność
1
Kaszę jaglaną ugotować
Marchewki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach
Cebulę posiekać w kostkę
Ziarna uprażyć na suchej patelni
Wszystkie składniki połączyć ze sobą, a z powstałej masy formować kotlety
Piec w piekarniku temperatura 200 C, czas 30 min (w połowie czasu tj. po 15 minutach obrócić kotlety na drugą stronę)