Masełko z awokado

AutorMarcin ChućKaregoriaTrudnośćPoczątkujący

lubię to masełko...bardzo proste w przygotowaniu i bardzo smaczne

Przepis na10 porcji
Czas przygotowania7 minut

 1 awokado
 1 łyżeczka soku z cytryny
 1 ząbek czosnku

1

Dojrzałe awokado należy obrać ze skórki, usunąć zeń pestkę, zblendować na ulubioną konsystencję, dodawszy ok. 1 łyżeczkę soku z cytryny

2

Połączyć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem (ew. szalotką pokrojoną na bardzo drobno, ew. ziołami prowansalskimi lub toskańskimi), ponownie blendować przez chwilkę

3

Używać do smarowania pieczywa, a przechowywać w lodówce

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek6 gwiazdej7 gwiazdek8 gwiazdek9 gwiazdek10 gwiazdek (Jeszcze bez oceny)

Loading...

Składniki

 1 awokado
 1 łyżeczka soku z cytryny
 1 ząbek czosnku

Kolejność

1

Dojrzałe awokado należy obrać ze skórki, usunąć zeń pestkę, zblendować na ulubioną konsystencję, dodawszy ok. 1 łyżeczkę soku z cytryny

2

Połączyć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem (ew. szalotką pokrojoną na bardzo drobno, ew. ziołami prowansalskimi lub toskańskimi), ponownie blendować przez chwilkę

3

Używać do smarowania pieczywa, a przechowywać w lodówce

Masełko z awokado

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *