Warzywa obierz z łupin, gotuj ok. 20 minut w kostce bulionowej rozpuszczonej w wodzie
Na 10 minut przed końcem gotowania dodaj przyprawy **za wyjątkiem** czarnuszki
Zblenduj całość
Dosyp przemytą pod bieżącą wodą kaszę jaglaną, gotuj całość 15 minut
Ponownie zblenduj
Dodaj czarnuszkę, wymieszaj, gotuj ok. 2 minuty
Odstaw do wystygnięcia (lub zawekuj)
Składniki
Kolejność
Warzywa obierz z łupin, gotuj ok. 20 minut w kostce bulionowej rozpuszczonej w wodzie
Na 10 minut przed końcem gotowania dodaj przyprawy **za wyjątkiem** czarnuszki
Zblenduj całość
Dosyp przemytą pod bieżącą wodą kaszę jaglaną, gotuj całość 15 minut
Ponownie zblenduj
Dodaj czarnuszkę, wymieszaj, gotuj ok. 2 minuty
Odstaw do wystygnięcia (lub zawekuj)