Pasta marchewkowo-selerowa z czarnuszką

AutorMarcin ChućKaregoria, TrudnośćPoczątkujący

Przepis na1 porcję
Czas przygotowania10 minutCzas gotowania37 minutCałkowity czas47 minut

 600 g marchwi (ok. 5 sztuk)
 0,25 serera
 200 g kaszy jaglanej
 1 pietruszka
 1 łyżeczka czarnuszki
 1 łyżeczka gorczycy
 1 łyżeczka czosnku granulowanego
 2 łyżeczka majeranku
 1000 ml wody
 1 kostka bulionu warzywnego
 1 łyżeczka soli

1

Warzywa obierz z łupin, gotuj ok. 20 minut w kostce bulionowej rozpuszczonej w wodzie

2

Na 10 minut przed końcem gotowania dodaj przyprawy **za wyjątkiem** czarnuszki

3

Zblenduj całość

4

Dosyp przemytą pod bieżącą wodą kaszę jaglaną, gotuj całość 15 minut

5

Ponownie zblenduj

6

Dodaj czarnuszkę, wymieszaj, gotuj ok. 2 minuty

7

Odstaw do wystygnięcia (lub zawekuj)

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek6 gwiazdej7 gwiazdek8 gwiazdek9 gwiazdek10 gwiazdek (Jeszcze bez oceny)

Loading...

Składniki

 600 g marchwi (ok. 5 sztuk)
 0,25 serera
 200 g kaszy jaglanej
 1 pietruszka
 1 łyżeczka czarnuszki
 1 łyżeczka gorczycy
 1 łyżeczka czosnku granulowanego
 2 łyżeczka majeranku
 1000 ml wody
 1 kostka bulionu warzywnego
 1 łyżeczka soli

Kolejność

1

Warzywa obierz z łupin, gotuj ok. 20 minut w kostce bulionowej rozpuszczonej w wodzie

2

Na 10 minut przed końcem gotowania dodaj przyprawy **za wyjątkiem** czarnuszki

3

Zblenduj całość

4

Dosyp przemytą pod bieżącą wodą kaszę jaglaną, gotuj całość 15 minut

5

Ponownie zblenduj

6

Dodaj czarnuszkę, wymieszaj, gotuj ok. 2 minuty

7

Odstaw do wystygnięcia (lub zawekuj)

Pasta marchewkowo-selerowa z czarnuszką

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *