Bardzo lubię pasztety, zwykle jadam je z czymś...z ogórkiem, pomidorem - jeżeli nie jesteś przekonana/y do wege - koniecznie spróbuj tego przepisu!
Kaszę jaglaną wstaw do gotowania w 400 ml (ok. 2 szklanki) wody i gotuj 15 minut
Por pokój w krążki, podsmaż do miękkości na patelni razem z zielem angielskim i liściem laurowym
Polecam rozdrabnianie maszynowe 😉
Do pora dołóż marchew i pietruszkę starte na tarce, podsmaż 5 minut, następnie podlej resztką wody, dodaj resztę przypraw i gotuj do miękkości ok. 15 minut
Po ugotowaniu usuń ziele angielskie oraz liście laurowe
Kaszę jaglaną, 50 ml oleju i zawartość patelni połącz, blenduj (ja 'Thermomixowałem' 5 min na prędkości 4 z motylkiem) na jednolitą masę
Piecz w uprzednio nagrzanym piekarniku - 190oC, 40 minut
Przed podaniem odczekaj ok. 6h - tzn. do czasu wystygnięcia potrawy i jej stężenia
Składniki
Kolejność
Kaszę jaglaną wstaw do gotowania w 400 ml (ok. 2 szklanki) wody i gotuj 15 minut
Por pokój w krążki, podsmaż do miękkości na patelni razem z zielem angielskim i liściem laurowym
Polecam rozdrabnianie maszynowe 😉
Do pora dołóż marchew i pietruszkę starte na tarce, podsmaż 5 minut, następnie podlej resztką wody, dodaj resztę przypraw i gotuj do miękkości ok. 15 minut
Po ugotowaniu usuń ziele angielskie oraz liście laurowe
Kaszę jaglaną, 50 ml oleju i zawartość patelni połącz, blenduj (ja 'Thermomixowałem' 5 min na prędkości 4 z motylkiem) na jednolitą masę
Piecz w uprzednio nagrzanym piekarniku - 190oC, 40 minut
Przed podaniem odczekaj ok. 6h - tzn. do czasu wystygnięcia potrawy i jej stężenia