Ugotuj soczewicę ( około 20 minut) oraz kaszę jaglaną ( około 15 minut)
Odsącz wodę z soczewicy
Cebulę i czosnek pokrój na drobno i zarumień na oliwie (w opcjonalnej wersji na końcu dodaj pieczarki i podsmaż do usunięcia wody)
Jeżeli użyto pieczarek - odłóż ja na talerz, pozostałe składniki połącz i zblenduj na gładką masę
Pod koniec blendowania dodaj pieczarki i lekko zblenduj, tak, aby pozostały ich większe kawałki
Masę przełóż do słoika, albo zawiń w papier do pieczenia i wstaw do wystygnięcia do lodówki
Składniki
Kolejność
Ugotuj soczewicę ( około 20 minut) oraz kaszę jaglaną ( około 15 minut)
Odsącz wodę z soczewicy
Cebulę i czosnek pokrój na drobno i zarumień na oliwie (w opcjonalnej wersji na końcu dodaj pieczarki i podsmaż do usunięcia wody)
Jeżeli użyto pieczarek - odłóż ja na talerz, pozostałe składniki połącz i zblenduj na gładką masę
Pod koniec blendowania dodaj pieczarki i lekko zblenduj, tak, aby pozostały ich większe kawałki
Masę przełóż do słoika, albo zawiń w papier do pieczenia i wstaw do wystygnięcia do lodówki