Osobiście to lubię słodko-kwaśne potrawy, ta jest dla mnie idealna, chociaż domownicy twierdzą, że kwaśna 🙂 Uwaga! bomba kaloryczna i wysoki indeks glikemiczny!
Rabarbar obierz ze skórki i pokrój w cienkie paski
Wymieszaj pokrojony rabarbar z 2 łyżkami cukru kryształu, podziel na porcje i umieść w miseczkach żaroodpornych
Z 2 białek jaj oraz 4 łyżek cukru kryształu ubij sztywną pianę
Nałóż ją do miseczek
Połącz cukier puder, margarynę (vel masło) oraz mąkę, aby zrobić kruszonkę, następnie posyp nią dekoracyjnie przygotowane danie
Zapiekaj w nagrzanym do 180 oC piekarniku przez ok. 25 minut na środkowym (3) poziomie, tak, aby kruszonka i gotowa już beza delikatnie się zarumieniły.
Odstaw do wystygnięcia... smacznego!
Składniki
Kolejność
Rabarbar obierz ze skórki i pokrój w cienkie paski
Wymieszaj pokrojony rabarbar z 2 łyżkami cukru kryształu, podziel na porcje i umieść w miseczkach żaroodpornych
Z 2 białek jaj oraz 4 łyżek cukru kryształu ubij sztywną pianę
Nałóż ją do miseczek
Połącz cukier puder, margarynę (vel masło) oraz mąkę, aby zrobić kruszonkę, następnie posyp nią dekoracyjnie przygotowane danie
Zapiekaj w nagrzanym do 180 oC piekarniku przez ok. 25 minut na środkowym (3) poziomie, tak, aby kruszonka i gotowa już beza delikatnie się zarumieniły.
Odstaw do wystygnięcia... smacznego!