150 g ciecierzycy z puszki
150 g soczewicy z puszki
1 garść rukoli
1 garść liści szpinaku
½ papryki czerwonej
10 g czarnych oliwek
10 g suszonych pomidorów
½ awokado
5 g pestek dyni
1
Ciecierzycę oraz soczewicę odcedzić z zalewy
Awokado pokroić w kostkę
Paprykę oraz suszone pomidory pokroić w paski
W misce umieścić garść rukoli i liści szpinaku, dodać pozostałe składniki i podawać z sosem z pietruszki i koperku
Składniki
150 g ciecierzycy z puszki
150 g soczewicy z puszki
1 garść rukoli
1 garść liści szpinaku
½ papryki czerwonej
10 g czarnych oliwek
10 g suszonych pomidorów
½ awokado
5 g pestek dyni
Kolejność
1
Ciecierzycę oraz soczewicę odcedzić z zalewy
Awokado pokroić w kostkę
Paprykę oraz suszone pomidory pokroić w paski
W misce umieścić garść rukoli i liści szpinaku, dodać pozostałe składniki i podawać z sosem z pietruszki i koperku