Czasami trzeba szybko coś przygotować, bez opóźnienia, zbędnego brudzenia w kuchni, coś smacznego - i oto jest!
Przepis na3 porcjeCzas przygotowania5 minutCzas gotowania15 minutCałkowity czas20 minut
75gmakaronu świderki
75gmakaronu pene
1opakowanie mrożonych warzyw na patelnię - tutaj Piotr i Paweł
50gprzyprawy TaoTao Słodki Sos Chili (1/4 tej płaskiej butelki)
2łyżkasosu sojowego
30gorzechów włoskich
0,50łyżeczkaimbiru suszonego, mielonego
0,50łyżeczkapapryki czerwonej, suszonej, mielonej
0,50łyżeczkacynamonu tartego
0,50łyżeczkaczosnku suszonego granulowanego
2łyżkaoleju rzepakowego
1
Makaron ugotuj al dente - tzn. wg mojego producenta (Lubella) - 8 minut
2
W międzyczasie - rozgrzej patelnię i na oliwie przez 10 minut podduś warzywa razem z przyprawami oraz orzechami na średnim ogniu (u mnie - kuchnia indukcyjna - zaczynam przez 1 min moc 9 z 9, następnie zmniejszam moc do 6.5 z 9)
3
Połącz składniki, wymieszaj, podgrzewaj jeszcze przez 2-3 minuty
Gotowe!
(Jeszcze bez oceny)
Loading...
Składniki
75gmakaronu świderki
75gmakaronu pene
1opakowanie mrożonych warzyw na patelnię - tutaj Piotr i Paweł
50gprzyprawy TaoTao Słodki Sos Chili (1/4 tej płaskiej butelki)
2łyżkasosu sojowego
30gorzechów włoskich
0,50łyżeczkaimbiru suszonego, mielonego
0,50łyżeczkapapryki czerwonej, suszonej, mielonej
0,50łyżeczkacynamonu tartego
0,50łyżeczkaczosnku suszonego granulowanego
2łyżkaoleju rzepakowego
Kolejność
1
Makaron ugotuj al dente - tzn. wg mojego producenta (Lubella) - 8 minut
2
W międzyczasie - rozgrzej patelnię i na oliwie przez 10 minut podduś warzywa razem z przyprawami oraz orzechami na średnim ogniu (u mnie - kuchnia indukcyjna - zaczynam przez 1 min moc 9 z 9, następnie zmniejszam moc do 6.5 z 9)
3
Połącz składniki, wymieszaj, podgrzewaj jeszcze przez 2-3 minuty
Gotowe!
Ta strona używa plików Cookies i może zachowywać część Twoich danych pozwalających na Twoją identyfikację. Wchodząc na stronę wyrażasz na to zgodę, jak opisano w Polityce Prywatności.Rozumiem, przypomnij mi za rokPolityka prywatności