Szybkie spaghetti nie tylko dla wegan

AutorAleksandra ChućKaregoria, TrudnośćPoczątkujący

Przepis na2 porcje
Czas przygotowania5 minutCzas gotowania15 minutCałkowity czas20 minut

 250 g makaronu spaghetti
 200 g pomidorów z puszki
 1 cebula
 1 ząbek czosnku
 5 pomidorów koktailowych
 1 łyżka kaparów
 1 szczypta pieprzu
 2 łyżeczka oregano
 20 g oliwy

1

Makaron ugotować wg opisu na opakowaniu
Na patelnię wlać oliwę i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek

2

Pomidory z puszki zblendować i wlać na patelnie
Dodać również pomidory koktajlowe przekrojone na pół, kapary oraz przyprawy
Całość chwilę zagotować

3

Do sosu na patelni dodać ugotowany wcześniej makaron i całość dokładnie zamieszać
Podawać zaraz po wymieszaniu

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek6 gwiazdej7 gwiazdek8 gwiazdek9 gwiazdek10 gwiazdek (Jeszcze bez oceny)

Loading...

Składniki

 250 g makaronu spaghetti
 200 g pomidorów z puszki
 1 cebula
 1 ząbek czosnku
 5 pomidorów koktailowych
 1 łyżka kaparów
 1 szczypta pieprzu
 2 łyżeczka oregano
 20 g oliwy

Kolejność

1

Makaron ugotować wg opisu na opakowaniu
Na patelnię wlać oliwę i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek

2

Pomidory z puszki zblendować i wlać na patelnie
Dodać również pomidory koktajlowe przekrojone na pół, kapary oraz przyprawy
Całość chwilę zagotować

3

Do sosu na patelni dodać ugotowany wcześniej makaron i całość dokładnie zamieszać
Podawać zaraz po wymieszaniu

Szybkie spaghetti nie tylko dla wegan

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *