Bardzo lubimy ten koktajl - przede wszystkim jest kremowy i delikatny. Zmieniając dodatki można stworzyć wiele wspaniałych jego smaków, nie wymaga dodatku cukru, a i tak jest cudownie słodki!
Przygotuj ananasa - odetnij zielony koniec, przekrój na pół, jeszcze raz na pół i odetnij od skórki
Ponieważ będziesz go blendować, a zależy nam na błonniku, nie wycinaj twardego środka, po prostu użyj całych ćwiartek
Obierz banany, przygotuj zieleninę (chyba, że jest już umyta i gotowa do spożycia)
Zamiast szpinaku możesz użyć: jabłka, brzoskwinie, morele, jagody lub truskawki, sałatę lodową, roszponkę, rukolę, mix sałat
Ananasa przełóż do blendera i na najwyższych obrotach blenduj ok. 1 min
Dodaj banana, blenduj 1 min
Dodaj szpinak lub inny składnik i ponownie blenduj 1 min
Na końcu, kiedy blender jest włączony, wolno dodawaj wodę, ponownie blenduj 1 min
Spożywaj od razu po przygotowaniu!
Składniki
Kolejność
Przygotuj ananasa - odetnij zielony koniec, przekrój na pół, jeszcze raz na pół i odetnij od skórki
Ponieważ będziesz go blendować, a zależy nam na błonniku, nie wycinaj twardego środka, po prostu użyj całych ćwiartek
Obierz banany, przygotuj zieleninę (chyba, że jest już umyta i gotowa do spożycia)
Zamiast szpinaku możesz użyć: jabłka, brzoskwinie, morele, jagody lub truskawki, sałatę lodową, roszponkę, rukolę, mix sałat
Ananasa przełóż do blendera i na najwyższych obrotach blenduj ok. 1 min
Dodaj banana, blenduj 1 min
Dodaj szpinak lub inny składnik i ponownie blenduj 1 min
Na końcu, kiedy blender jest włączony, wolno dodawaj wodę, ponownie blenduj 1 min
Spożywaj od razu po przygotowaniu!