Wegański kebab „w drodze” z boczniakami

AutorMarcin ChućKaregoria, TrudnośćPoczątkujący

W obcym mieszkaniu ciężko jest coś ugotować, na szczęście można posłużyć się półproduktami i to całkiem dobrymi 🙂

Przepis na2 porcje
Czas przygotowania10 minutCzas gotowania15 minutCałkowity czas25 minut

 2 bułki typu kebab
 20 g kapusty białej
 1 g pomidor
 20 g wegańskiego colesławu
 10 oliwek
 4 boczniaki
 20 g pasty bałkańskiej lub ketchupu
 2 łyżka oleju

1

Zacznij od podsmażenia boczniaków - początkowo na małym ogniu, następnie po ok. 10 minutach - lekko posól i zwiększ moc palnika; boczniaki przyrumienią się promieniście

2

Bułkę typu kebab wstaw do tostera wg przepisu na opakowaniu (zwykle ok. 3 minuty) lub na 45 s do mikrofalówki (moc ok. 600 W)

3

Bułkę przekrój wg upodobania, następnie posmaruj pastą bałkańską lub ketchupem, dodaj surową kapustę pokrojoną w umiarkowanie cienkie paski, pomidora, oliwki, colesław oraz boczniaki - smacznego!

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek6 gwiazdej7 gwiazdek8 gwiazdek9 gwiazdek10 gwiazdek (Jeszcze bez oceny)

Loading...

Składniki

 2 bułki typu kebab
 20 g kapusty białej
 1 g pomidor
 20 g wegańskiego colesławu
 10 oliwek
 4 boczniaki
 20 g pasty bałkańskiej lub ketchupu
 2 łyżka oleju

Kolejność

1

Zacznij od podsmażenia boczniaków - początkowo na małym ogniu, następnie po ok. 10 minutach - lekko posól i zwiększ moc palnika; boczniaki przyrumienią się promieniście

2

Bułkę typu kebab wstaw do tostera wg przepisu na opakowaniu (zwykle ok. 3 minuty) lub na 45 s do mikrofalówki (moc ok. 600 W)

3

Bułkę przekrój wg upodobania, następnie posmaruj pastą bałkańską lub ketchupem, dodaj surową kapustę pokrojoną w umiarkowanie cienkie paski, pomidora, oliwki, colesław oraz boczniaki - smacznego!

Wegański kebab „w drodze” z boczniakami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *