Opcje drukowania:

Wegański kebab „w drodze” z boczniakami

Przepis na2 porcjeCzas przygotowania10 minutCzas gotowania15 minutCałkowity czas25 minut

W obcym mieszkaniu ciężko jest coś ugotować, na szczęście można posłużyć się półproduktami i to całkiem dobrymi :)

 2 bułki typu kebab
 20 g kapusty białej
 1 g pomidor
 20 g wegańskiego colesławu
 10 oliwek
 4 boczniaki
 20 g pasty bałkańskiej lub ketchupu
 2 łyżka oleju
1

Zacznij od podsmażenia boczniaków - początkowo na małym ogniu, następnie po ok. 10 minutach - lekko posól i zwiększ moc palnika; boczniaki przyrumienią się promieniście

2

Bułkę typu kebab wstaw do tostera wg przepisu na opakowaniu (zwykle ok. 3 minuty) lub na 45 s do mikrofalówki (moc ok. 600 W)

3

Bułkę przekrój wg upodobania, następnie posmaruj pastą bałkańską lub ketchupem, dodaj surową kapustę pokrojoną w umiarkowanie cienkie paski, pomidora, oliwki, colesław oraz boczniaki - smacznego!

Nutrition Facts

Ilość porcji 2