Wegańskie placki z ciecierzycy i zielonego groszku

AutorAleksandra ChućKaregoria, TrudnośćPoczątkujący

Przepis na9 porcji
Czas przygotowania5 minutCzas gotowania15 minutCałkowity czas20 minut

 400 g ciecierzycy z puszki
 200 g zielonego groszku z puszki
 200 g cukinii
 60 g mąki pszennej
 40 g mąki ziemniaczanej
 ½ łyżeczka soli
 ½ łyżeczka pieprzu
 1 łyżeczka gram masala
 50 g oleju

1

Ciecierzycę oraz groszek odcedzić z zalewy
Cukinię pokroić w kostkę

2

Wszystkie składniki zmiksować lub zblendować na masę

3

Placki smażyć na niewielkiej ilości oleju przez 2 minuty na każdej ze stron
Czynność powtarzamy, za każdym razem dolewając niewielką ilość oleju

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek6 gwiazdej7 gwiazdek8 gwiazdek9 gwiazdek10 gwiazdek (Oddano 1 głosów, średnia ocena to 1,00 pkt. na 10) możliwych

Loading...

Składniki

 400 g ciecierzycy z puszki
 200 g zielonego groszku z puszki
 200 g cukinii
 60 g mąki pszennej
 40 g mąki ziemniaczanej
 ½ łyżeczka soli
 ½ łyżeczka pieprzu
 1 łyżeczka gram masala
 50 g oleju

Kolejność

1

Ciecierzycę oraz groszek odcedzić z zalewy
Cukinię pokroić w kostkę

2

Wszystkie składniki zmiksować lub zblendować na masę

3

Placki smażyć na niewielkiej ilości oleju przez 2 minuty na każdej ze stron
Czynność powtarzamy, za każdym razem dolewając niewielką ilość oleju

Wegańskie placki z ciecierzycy i zielonego groszku

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *