400 g ciecierzycy z puszki
200 g zielonego groszku z puszki
200 g cukinii
60 g mąki pszennej
40 g mąki ziemniaczanej
½ łyżeczka soli
½ łyżeczka pieprzu
1 łyżeczka gram masala
50 g oleju
1
Ciecierzycę oraz groszek odcedzić z zalewy
Cukinię pokroić w kostkę
2
Wszystkie składniki zmiksować lub zblendować na masę
3
Placki smażyć na niewielkiej ilości oleju przez 2 minuty na każdej ze stron
Czynność powtarzamy, za każdym razem dolewając niewielką ilość oleju
Składniki
400 g ciecierzycy z puszki
200 g zielonego groszku z puszki
200 g cukinii
60 g mąki pszennej
40 g mąki ziemniaczanej
½ łyżeczka soli
½ łyżeczka pieprzu
1 łyżeczka gram masala
50 g oleju
Kolejność
1
Ciecierzycę oraz groszek odcedzić z zalewy
Cukinię pokroić w kostkę
2
Wszystkie składniki zmiksować lub zblendować na masę
3
Placki smażyć na niewielkiej ilości oleju przez 2 minuty na każdej ze stron
Czynność powtarzamy, za każdym razem dolewając niewielką ilość oleju