250 g maki pszennej
170 g mąki z tapioki
100 g cukru pudru
250 g śmietany kokosowej
1 szczypta soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
2 łyżeczka octu
1
Wszystkie składniki połączyć ze sobą
2
Ciasto podsypać mąką, wałkować cienki placek i wycinać jak w klasycznych faworkach
3
Piec na blaszce wyłożonej pergaminem w rozgrzanym piekarniku ,temperatura 180 C czas 10-12 minut (aż się zarumienią)
Można dodatkowo po upieczeniu posypać cukrem pudrem
Składniki
250 g maki pszennej
170 g mąki z tapioki
100 g cukru pudru
250 g śmietany kokosowej
1 szczypta soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
2 łyżeczka octu
Kolejność
1
Wszystkie składniki połączyć ze sobą
2
Ciasto podsypać mąką, wałkować cienki placek i wycinać jak w klasycznych faworkach
3
Piec na blaszce wyłożonej pergaminem w rozgrzanym piekarniku ,temperatura 180 C czas 10-12 minut (aż się zarumienią)
Można dodatkowo po upieczeniu posypać cukrem pudrem