Wege faworki bez smażenia

AutorAleksandra ChućKaregoria, TrudnośćPoczątkujący

Przepis na35 porcji
Czas przygotowania15 minutCzas gotowania25 minutCałkowity czas40 minut

 250 g maki pszennej
 170 g mąki z tapioki
 100 g cukru pudru
 250 g śmietany kokosowej
 1 szczypta soli
 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 1 łyżeczka sody oczyszczonej
 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
 2 łyżeczka octu

1

Wszystkie składniki połączyć ze sobą

2

Ciasto podsypać mąką, wałkować cienki placek i wycinać jak w klasycznych faworkach

3

Piec na blaszce wyłożonej pergaminem w rozgrzanym piekarniku ,temperatura 180 C czas 10-12 minut (aż się zarumienią)
Można dodatkowo po upieczeniu posypać cukrem pudrem

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek6 gwiazdej7 gwiazdek8 gwiazdek9 gwiazdek10 gwiazdek (Oddano 1 głosów, średnia ocena to 10,00 pkt. na 10) możliwych

Loading...

Składniki

 250 g maki pszennej
 170 g mąki z tapioki
 100 g cukru pudru
 250 g śmietany kokosowej
 1 szczypta soli
 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 1 łyżeczka sody oczyszczonej
 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
 2 łyżeczka octu

Kolejność

1

Wszystkie składniki połączyć ze sobą

2

Ciasto podsypać mąką, wałkować cienki placek i wycinać jak w klasycznych faworkach

3

Piec na blaszce wyłożonej pergaminem w rozgrzanym piekarniku ,temperatura 180 C czas 10-12 minut (aż się zarumienią)
Można dodatkowo po upieczeniu posypać cukrem pudrem

Wege faworki bez smażenia

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *