Wege pizza

 

AutorAleksandra ChućKaregoriaTrudnośćPoczątkujący

Przepis na8 porcji
Czas przygotowania10 minutCzas gotowania15 minutCałkowity czas25 minut

 45 g przecieru pomidorowego
 5 g bazylii suszonej
 1 szczypta pieprzu czarnego
 2 g czosnku granulowanego
 6 dużych pierczarek
 0,50 czerwonej cebuli
 8 zielonych oliwek
 10 g liści szpinaku
 0,50 czerwonej papryki
 0,50 żółtej papryki
 20 g suszonych pomidorów z zalewy

zacznij od przygotowania ciasta drożdżowego

1

Przecier pomidorowy połączyć z przyprawami
Sosem posmarować wcześniej przygotowane ciasto na pizzę (drożdżowe)

2

Pieczarki pokroić w paski i obsmażyć na patelni, aby odparowała większa część wody

3

Paprykę oraz cebulę pokroić w paski
Oliwki przekroić na pół
Pomidory suszone posiekać

4

Na ciasto wyłożyć składniki i piec w nagrzanym piekarniku 15 Minut w temp. 210o C

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek6 gwiazdej7 gwiazdek8 gwiazdek9 gwiazdek10 gwiazdek (Jeszcze bez oceny)

Loading...

Składniki

 45 g przecieru pomidorowego
 5 g bazylii suszonej
 1 szczypta pieprzu czarnego
 2 g czosnku granulowanego
 6 dużych pierczarek
 0,50 czerwonej cebuli
 8 zielonych oliwek
 10 g liści szpinaku
 0,50 czerwonej papryki
 0,50 żółtej papryki
 20 g suszonych pomidorów z zalewy

Kolejność

1

Przecier pomidorowy połączyć z przyprawami
Sosem posmarować wcześniej przygotowane ciasto na pizzę (drożdżowe)

2

Pieczarki pokroić w paski i obsmażyć na patelni, aby odparowała większa część wody

3

Paprykę oraz cebulę pokroić w paski
Oliwki przekroić na pół
Pomidory suszone posiekać

4

Na ciasto wyłożyć składniki i piec w nagrzanym piekarniku 15 Minut w temp. 210o C

Wege pizza

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *