Opcje drukowania:

Wege pizza

Przepis na8 porcjiCzas przygotowania10 minutCzas gotowania15 minutCałkowity czas25 minut

 45 g przecieru pomidorowego
 5 g bazylii suszonej
 1 szczypta pieprzu czarnego
 2 g czosnku granulowanego
 6 dużych pierczarek
 0,50 czerwonej cebuli
 8 zielonych oliwek
 10 g liści szpinaku
 0,50 czerwonej papryki
 0,50 żółtej papryki
 20 g suszonych pomidorów z zalewy
1

Przecier pomidorowy połączyć z przyprawami
Sosem posmarować wcześniej przygotowane ciasto na pizzę (drożdżowe)

2

Pieczarki pokroić w paski i obsmażyć na patelni, aby odparowała większa część wody

3

Paprykę oraz cebulę pokroić w paski
Oliwki przekroić na pół
Pomidory suszone posiekać

4

Na ciasto wyłożyć składniki i piec w nagrzanym piekarniku 15 Minut w temp. 210o C

Nutrition Facts

Ilość porcji 8